zondag 16 mei 2010

Lazy sunny sunday

Het heeft even geduurd maar we hebben vandaag helemaal niets gedaan, nou ja niets, naar de speeltuin gelopen, eieren gebakken, tuinstoel tevoorschijn gehaald, boek gelezen. Het was vandaag prachtig weer (27 graden) dus ook weer om niets te doen, erg he!! Na al die weken van dozen uitpakken vonden we dat we dat wel verdiend hadden al zeg ik het zelf, ook de kinderen genoten van het lekker weer. Komende dagen blijft het nog lekker maar daarna is het nog een verrassing, wie weet weer een sneeuwbui ofzo?!

Verder is er niet zoveel gebeurd afgelopen dagen, het voornaamste is dat we weer bezig zijn met het oppakken van ons dagelijkse routine en dat we ons thuis voelen hier in Canada. Met de taal gaat het goed, we beheersen allebei het Engels redelijk goed, uiteraard is het in sommige situaties nog wel lastig om duidelijk te maken wat we nu precies bedoelen of nodig hebben maar we komen er toch altijd wel uit. Ons Janske zegt dat ze nu al meer begrijpt en ons Sarah pikt ook wel het een en ander op, bij het stoplicht roept ze bv. red of green. Natuurlijk is het de bedoeling dat we thuis gewoon Nederlands blijven praten. Dit werd bij Janske op school ook gestimuleerd en geadviseerd.

2 opmerkingen:

  1. hallo hollanders,

    Wat leuk om de kinderen even te zien.
    Zo te zien hebben ze het goed naar hun zin.
    Erg fijn.
    Geniet nog maar van het mooie weer.

    Groeten en veel liefs van Fret, Yvette, Luna en Ties

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat gaat snel met de engelse taal! Blijf inderdaad vooral nederlands thuis praten, want voor je het weet zijn ze de taal 'kwijt'...

    Groetjes en succes met alles: Monique en Roel van de Crommenacker

    BeantwoordenVerwijderen