dinsdag 11 mei 2010

Beter weer


Zo ziet onze tuin er uit vanuit 4 hoeken



De sneeuw is eindelijk verdwenen en er lijkt zowaar beter weer aan te komen! De zon komt tevoorschijn en je voelt de warmte direct branden. Dit is ook meteen een startsein voor de meeste Canadezen om korte broeken, rokjes en teenslippers aan te doen. Wij "new Canadians" gaan voorzichtig eerst van lange mouw naar korte mouw want van sneeuw in mei zijn wij nogal onder de indruk. 's Nachts daalt het kwik toch nog net onder het vriespunt maar dat nemen we voor lief. Hier in Lethbridge zeggen ze dat het toch wel uitzonderlijk is die sneeuw in mei maar ze kunnen ons nu alles wijs maken. Toen we in 2004 hier op vakantie waren sneeuwde het namelijk ook in mei. Afijn genoeg over het weer. Het gaat verder goed met ons, de dozen zijn nagenoeg uitgepakt en de spullen staan bijna allemaal op z'n plaats, rest ons alleen nog de finishing touch en we weten allemaal hoe lang dat nog kan duren voordat die ook klaar is. De tv, internet en telefoon zijn aangesloten dus aan contact geen gebrek.
Vandaag ben ik met Janske (en de schoolklas) op een field trip (excursie) geweest. We gingen naar een museum en het thema was "Intergratie in Zuid-Alberta en Lethbridge", zeer interessant kan ik dus wel zeggen. We gingen met zo'n mooie gele schoolbus die we allemaal kennen van de tv (altijd al in willen zitten!!).
En last but not least, Tontje heeft het theorie van zijn rijexamen gehaald. We moeten hier opnieuw onze rijbewijzen halen omdat onze Nederlandse maar 3 maanden geldig zijn. Tontje moet nu 4 weken wachten en als hij de goedkeuring heeft mag hij op voor zijn praktijk,
"Spannend!!!!!"

3 opmerkingen:

  1. hey ha coolen familie,

    Mooi huis zeg!!
    lekkere grote tuin wat wil men nog meer :-)
    geniet ervan en succes met het behalen van jullie rijbewijzen..

    groetjuzzz uit bakel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo hollanders,

    Ziet er lekker groot uit.
    Fijn voor de kinderen.
    En eh.. Tontje...
    Proficiat met het behalen van je theorie voor je rijbewijs.
    Op naar de rest van de papieren.
    Succes.

    Groeten van Fret, Yvette, en knuffels van Luna en Ties

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo luitjes
    wat een lekkere grote tuin kunnen de meiden
    lekker ravotten.
    blij om te horen dat het zo goed met jullie gaat
    gefeliciteerd met je theorie tontje nu de rest nog maar dat zal ook wel lukken .
    veel liefs erick floor en de rest van de fammely.

    BeantwoordenVerwijderen