donderdag 31 maart 2011

Huis gekocht!!!














We proudly present: our new home!!!

Afgelopen week was het een feit, we hadden een huis gekocht. Dit heeft echter wel heel wat voeten in aarde gehad. Begin januari was ik al bij de bank geweest voor een hypotheek maar daar waren ze niet zo gul helaas. Daarop besloten we de eigenaars van dit huurhuis te vragen of we niet een jaar langer konden huren zodat we, als ik ook een baan had, opnieuw een hypotheek konden aanvragen. Eind februari (na 6 weken wachten!!) kregen we het antwoord dat de eigenaars zelf naar Lethbridge terug kwamen dus we konden niet langer hier blijven. Daarop zijn we naar een hypotheek centrum gegaan en daar nog een keer informatie opgevraagd (die hebben de reputatie dat ze iets guller zijn). En zij gaven ons groen licht om een hypotheek af te sluiten voor een redelijke som geld.

We zijn direct huizen gaan bekijken en bij het 5e huis was het raak, dat wilde we graag kopen! Hier moet je ook een makelaar in de arm nemen als je een huis gaat kopen die dan voor jou onderhandelt, dus dat ook maar gedaan. En na 4 dagen hadden we een mondelinge koopovereenkomst. Hierna hadden we een huisinspectie laten uitvoeren voor evt. verborgen gebreken en ook hier weer over onderhandelt met de eigenaar voor een vergoeding.

Nou dat is allemaal achter de rug en nu kan alles naar de advocaat (in NL doet een notaris dit allemaal) en dan hopen we op 21 april de sleutel te krijgen. Ons huurcontract loopt tot 1 mei, dat hadden we voor een paar maanden kunnen verlengen, maar ik betaal liever hypotheek dan huur!!

Tontje en ik zijn heel erg blij dat we een huis hebben kunnen kopen anders hadden we nu naar een ander huurhuis gemoeten en volgend jaar een huis willen kopen (dus weer moeten verhuizen). Het huis wat we gekocht hebben staat in West-Lethbridge (voor diegene die Lethbridge kennen; aan de andere kant van de coulee) dit is een redelijk nieuw gedeelte van de stad. Hier staat ook de universiteit en wonen heel veel studenten. We hadden graag op Zuid willen blijven wonen maar daar zijn de huizen toch wel een stuk duurder.

Van het weekend zijn we nog naar Canmore geweest voor een bezoekje aan Michael, Joyce, Matthew en Lucas en oma Ria natuurlijk. Het was erg gezellig en de kinderen hebben zich erg goed vermaakt.

Klik hier voor nog wat foto's van de afgelopen maanden.

6 opmerkingen:

  1. Familie Coolen van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe thuis!!! Gaaf man! Helemaal van jullie ( en een beetje van de bank!) En 21 april dat is al gauw, dus jullie kunnen de boel weer inpakken!
    Jullie schrijven dat jullie naar een ander gedeelte van de stad verhuizen, moeten de kinderen nu ook van school wisselen? Of blijven jullie in hetzelfde district?
    Huis ziet er in elk geval erg gezellig uit!
    Leuke foto's van jullie allemaal!
    Fijn weekend,
    Gr. Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Claudia
    Nee de kinderen hoeven niet te wisselen van school, ons Janske kan met de bus van de West-side naar school toe en ons Sarah moet nog beginnen in kindergarten dus die maakt helemaal een nieuwe start, daar ben ik wel blij mee dat ze niet weer van school hoeven te veranderen!
    Fijn weekend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan is het toch echt perfect! Ben blij voor jullie!
    Goede verhuizing gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig dat jullie een eigen huis hebben gevonden! Ik zal in mei het paradijs keuren!
    Succes met de verhuizing.
    Groetjes Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He luitjes,

    nieuwe optrekje ziet er geweldig uit. Fijn dat jullie een huis hebben kunnen kopen, altijd beter als huren idd.
    Succes met inpakken, en veel plezier in jullie nieuwe woning.

    p.s. leuke foto's
    Groetjes Roel, Bregje, Jorn en Melle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Proficiat met jullie nieuwe huis. Ziet er super uit, ook de zonnekamer.
    Leuke foto's.
    Heel veel geluk in jullie nieuwe huis.

    Groetjes,
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen