donderdag 27 januari 2011

A new job!














Een prachtige zonsopgang vanmorgen!

Tontje heeft sinds afgelopen dinsdag een nieuwe baan bij CO3 Energy (even zelf googlen voor details). Hij moest maandag naar Medicine Hat, waar het hoofdkantoor zit, voor een orientatiegesprek, een testrit en medische keuring. Dinsdag is hij terug gegaan en zijn ze tot een overeenkomst gekomen, ze zijn die dag ook gelijk begonnen met de training. Aan het einde van de dag is hij langs zijn oude baas gereden om zijn andere baan op te zeggen (uitwerken?!, ben je mal!) en woensdag is hij direct beginnen. Hij zal de eerste paar weken met een andere chauffeur meerijden. Ze laden hier in Coalhurst (dorpje net voor Lethbridge) cement en moeten dat naar de cementfabriek in Calgary brengen, ze moeten ook de olievelden langs maar Tontje wist zelf ook nog niet helemaal precies wat dit inhield, afijn we zullen wel zien. Tontje en ik zijn in ieder geval erg blij dat hij nu weer kan werken en dat er in ieder geval weer geld binnen komt. De randvoorwaarden van deze baan zijn ook veel beter dan bij zijn oude baan (meer dollars per uur, aanvullende ziektenkostenverzekering, levensverzekering o.a.). Hij moet 5 dagen per week werken en heeft het weekend vrij, bij zijn oude baan was hij 7 dagen in de week oproepbaar en wist hij soms een uur vantevoren pas dat hij moest gaan werken. Het enigste nadeel tot nu toe is dat zijn bakkebaarden eraf zijn!! (AAHHH, wie is die vreemde man in huis???) In verband met veiligheid moet hij soms een masker op en dat moet meteen op de huid aansluiten. Sinds Tontje en ik samen zijn heb ik hem volgens mij maar 1 x meer gezien zonder z'n bakkebaarden (en dat alleen maar omdat het bijscheren mislukt was), dus dat is wel even wennen. Sarah en Wies doen net of ze niets merken en Janske begint er iedere keer weer over. We hopen in ieder geval dat het Tontje zal bevallen op z'n werk.

2 opmerkingen:

  1. Ach met die meer dollars kan ie misschien nep bakkebaarden kopen die hij dan in de vrije weekenden draagt??
    Gefeliciteerd in elk geval! Geeft toch weer een rustigere gevoel met een job en vast inkomen. Al helemaal als ik lees dat hij er in elk opzicht op vooruit gaat!
    Succes in elk geval,
    Gr. Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nondeju, zonder die bakkebaarden lijkt hij niet meer op Elvis ;-)veul succes met cement rijden, en natuurlijk wel een beetje doorijden met dieje cement, anders wordt ie hard :-)

    BeantwoordenVerwijderen