Ik heb dat ding toen bewaard voor het bezoek van mijn beide zusjes, dan waren we in ieder geval met genoeg man om zo'n ding op te eten. Het was een heel gevecht om die kalkoen aan het spit te krijgen, het motertje om de kalkoen rond te draaien begaf het bijna en de poten waren lastig bijeen te binden. Maar we kregen het voor elkaar op de BBQ. Het zag er toen goed uit en het smaakte ook wel aardig (kip is lekkerder).
Dus ik dacht, deze keer mooi in de oven. Geen geemmer met poten bijeen binden, rond draaien, motertjes die het niet trekken. De kalkoen moest al 2 dagen vantevoren in de koelkast gelegd worden om te ontdooien, netjes gedaan. Op de dag van de waarheid voelde de buitenkant ontdooit aan maar toen ik het plastic verpakking eraf haalde bleek ie nog half bevroren, DAMN!! Volgens de instructies moet ie 20 min per 1lbs (pound) in de oven op 375 F graden. Gelukkig was ik zo slim om een oventhermometer te kopen anders was het helemaal fout gegaan! Na mijn berekening kwam ik uit op 3 uur en 10 minuten in de oven maar toen die tijd om was, was ie nog bij lange na niet gaar, de thermometer kwam nog niet in de buurt van de 165 F graden die het moest zijn!! Gelukkig had ik 'm iets eerder in de oven gezet omdat ik wel het vermoeden had dat ie ietsje langer moest braden maar uiteindelijk bleek het bijna 1,5 uur langer te zijn! Daarna moest nog mijn aardappel met groenten schotel in de oven en daarna nog de apple-crisp (toetje). Was het de moeite waard?? Mwah....ik zal het niet nog een keer doen. Sommige mensen zijn lyrisch over kalkoen met de stuffing. Maar ik vond het vlees niet zo geweldig, de gravy die ik erbij had gemaakt gaf het nog wat smaak maar ik vond het vlees wederom net als vorig jaar niet veel smaak hebben. Ik had gehoopt het met mijn mosterd met kruiden marinade wat meer smaak te geven maar dat viel tegen. Ook heb ik met zo'n groot pipet regelmatig de kalkoen vochtig gehouden allemaal zoals het hoort. Maar de kinderen die waren "not impressed" op z'n zachtst gezegd. Sarah en Wies riepen alleen maar dat ze het zo zielig vonden voor het "vogeltje". Toch raar, ze eten normaal altijd vlees maar nu ze ineens zo'n half beest met botten zagen liggen werden ze spontaan vegetarisch?! Mijn aardappel met groenten schotel was erg lekker maar de groenten waren te hard naar de zin van mijn kinderen "euh mam, dit hoef je niet meer te maken voor mij"; aldus Janske! Het toetje de apple-crisp (gebakken appeltjes met kruimeldeeg erover) gecombineerd met ijs en slagroom viel uiteraard goed in de smaak, dus ik had toch niet helemaal voor nop in de keuken gestaan, hahahaha!!
Ach ja we zijn weer een ervaring rijker, nu snap ik ook waarom ze in de winkel een groot vriesvak vol met hele kippen hadden!!
Kalkoen in de roasting pan
Ingesmeerd en wel met de thermometer erin
Dekentje eroverheen
Na 2 uur dekentje eraf en uien met champignons erbij
Eindelijk klaar!!
We hadden super veel mazzel met het weer, een lekker zonnetje en 18 graden. De kinderen hebben zich prima vermaakt en vonden het erg leuk, Voor de moeders was het ook gezellig, een hele dag buurten. Dat we naar de dierentuin zijn geweest was eigenlijk naar aanleiding van het "open huis" die voor gisteren gepland stond. De makelaar in ons huis om het te verkopen en wij een dagje weg, goed excuus! Ik hoorde van de makelaar gisteravond dat er kijkers waren geweest die zeeeeeeer geinteresseerd waren dus hopelijk komt daar iets uit......................stay tuned!!!
Een prachtige zonsopgang van afgelopen week!!
Hopelijk word het wat met die zééééééér geïnteresseerde kijkers, kopers moeten het worden!@#$%^&*(
BeantwoordenVerwijderenToch ziet er die "turkey" er niet slecht uit in beginsel, maar je weet schijn bedriegt!
Hier is het weer heel Holland koud en regen.
Groetjes, tante Marion.
Ohhhh Joyce, het mag niet meer lukken he hier! hahaha Nou onze kalkoen was ook bevroren maar na 4 uur oven was hij heerlijk! Mara heeft ook meegegeten en heeft waarschijnlijk een overdosis gehad.....moesten die nacht er 3 keer uit voor haar..... gelukkig meldt ze zich!!
BeantwoordenVerwijderenVerder doen we ook mee met de halloween hype. Tja eerste keer pompoenen karven etc. Heb er zin an!
Spannend die kijkers..... keep us posted! Succes want voor je het weet ben je voor de kerst weer in het koude kikkerlandje! XXX
Het eerste jaar hadden wij ook zo'n kalkoen. Gelukt was, met stuffing en de hele rimram, maar dat ik nou zei "wow"...... Bedoel, het eten was toen lekker, maar eerlijk is eerlijk, dat hele Thanksgiving zegt me niks en dan al die uren in de keuken.
BeantwoordenVerwijderenDit jaar zijn we gaan brunchen en dat was eigenlijk veel lekkerder! Je kon kalkoen nemen als je wilde, met stuffing en gravy, maar er waren ook zat andere lekkere dingen.
Spreekt me dan meer aan, maar je moet het een keer meegemaakt hebben.
Fingers crossed voor jullie huis!
liefs!
Claudia
p.s: haha, ik moest wel lachen om het zielige vogeltje! Gelijk hebben ze!