woensdag 15 februari 2012

Probleem opgelost!!

We kunnen weer opgelucht adem halen, het water is weer gemaakt!! He he! Het duurde wel even wat langer dan verwacht maar dat namen we voor lief omdat het zoveel geld scheelde. Uiteindelijk kwamen ze op dinsdag laat in de middag een gat in de voortuin graven waar je iemand in kon begraven. Toen de leiding eenmaal bloot lag bleek dat de lekkage een klein gaatje/scheurtje was op ongeveer 1 cm na de curb stop waar een klein straaltje water uitspoot. Ze hebben een stuk leiding er tussen uitgehaald en een nieuw stuk er tussen gezet met koppelingen en al.

Zie je het water aan de rechterkant er uitspuiten?
Zo.....het is weer gefikst!

Het zag er weer netjes uit en ...........we hadden weer onze eigen wateraansluiting, dus de tuinslang kon er eindelijk af bij de buren. Niet meer de hele nacht het water hoeven laten lopen zodat de slang niet zou bevriezen, heerlijk!! Omdat het al donker was tegen de tijd dat alles klaar was kwamen ze pas de volgende dag het gat dicht gooien en ook de leiding in het huis maken waar het uiteindelijk allemaal om begonnen is.  Eind goed al goed dus. Alleen staat de graafmachine nog steeds in onze voortuin. Sinds afgelopen woensdag heb ik niemand meer gehoord of gezien. Die kerel zei nog wel dat hij later het gras er nog terug op zou leggen, geloof alleen niet meer dat dat veel zin heeft. Nou ja eerlijk is eerlijk, er is niet veel aan verloren, zo'n geweldig gazon hadden we toch niet.
Nu blijkt dat de aanhanger kapot is waar het ding op moet komen staan en dat de benzine (of wat er ook in moet) op is, hoewel dat nog het minste probleem is. Maar goed we blijven er netjes vanaf en verpatsen het ook maar niet ;) !!
Daar kijken we al een week tegen aan,
maar nu is alles bedekt met sneeuw!

Afgelopen zaterdag is Tontje jarig geweest, de teller staat nu op (tromroffel)........42! Hij moet er weer even aan wennen maar ach volgende week weet hij niet beter. Net als vorig jaar moest hij werken op zijn verjaardag maar in tegenstelling kwam hij nu wel thuis daarna. Vorig jaar zat hij ergens op de prairie in Saskatchewan bij een boortoren op een houtje te bijten, de hele ganse dag. Maar dit jaar was hij de avond ervoor al terug gereden naar Calgary om alvast wat in te lopen voor de dag erna en jawel hoor, rond de middag was hij thuis!!! Jippie, wat waren de meisjes blij, ja en ik uiteraard ook. Die avond kregen we bezoek en we hielden tevens een afscheidsfeestje voor een mede-emigrant die weer naar Nederland vertrekt. Het was erg gezellig en de kinderen hebben heerlijk gespeeld.
De jarige job met ons Wies die zich ook een beetje jarig voelde.

Verder ben ik nog druk bezig geweest met het regelen van mijn andere stages in het ziekenhuis. In eerste instantie had ik vorig week nog geen geluk, niemand te bereiken of antwoordapparaten en niemand die terug belde op antwoordapparaten. Dus maandag weer opnieuw aan de telefoon gehangen en nu lukte het wel. Vandaag heb ik een afspraak gehad in het ziekenhuis met de manager van de kraamafdeling en ik mag 29 februari en 1 maart daar op de afdeling meelopen. A.s. vrijdag heb ik bij met de manager van de interne afdeling een afspraak. Nu moet ik alleen nog de manager van psychiatrie te pakken krijgen, eigenlijk misschien nog wel de belangrijkste omdat ik gewoon bijna 0,0 ervaring heb op dit vakgebied. Ik hoop op iedere afdeling 2 dagen mee te mogen kijken, het is niet veel maar wel genoeg om een indruk te krijgen van hoe men werkt, denkwijzes, manier van patient benaderen e.d.

Met de meiden gaat alles goed, ons Saartje is enkele weken geleden begonnen met "zwemles"!! Tussen aanhalingstekens ja want het lijkt eerder op watervrij maken. Toen ik ze opgaf vroegen ze alleen maar hoe oud ze was en op basis daarvan moest ze in het zo laagst mogelijke groepje beginnen. Als ze nu 6 was geweest dan zou ze automatisch wel naar de echte zwemles mogen. Afijn ik dacht laten we het toch maar doen, ik ga meestal wel 1 x in de week met de meiden zwemmen maar het is goed dat iemand haar echt kan instrueren. Ze zit in een groepje van 4 kinderen en de andere 3 zijn volgens mij allemaal 3 jaar oud!! Ze hebben alle 3 nog niet 1 volle les meegedaan, de 1e heeft de 4e les eindelijk haar tenen natgemaakt in bijzijn van vader, de 2e heeft alleen nog maar in het pierebadje gezeten, de 3e is na de 2e les gestopt (heb 'm tenminste niet meer gezien) en ons Sarah.....die doet vrolijk alles mee en vind het erg leuk. Op zich leert ze er zeker wel wat van want ze hebben hier geen vleugeltjes aan en beginnen in het diepe (1.05M) maar dmv tafels in het water te zitten komen de kinderen toch boven het water uit. Maar op deze manier leren ze van de ene tafel naar de andere tafel te zwemmen (klinkt het logisch??). Ze krijgen 10 weken les (voor maar $40) en dan kun je ze opnieuw opgeven voor een volgende 10 weken.
Sarah speelt "juffrouw" en leest voor uit Jip en Janneke!

Als laatste wil ik nog even dit delen met jullie; van de week kregen we dit kaartje in de brievenbus.................inderdaad de trouwkaart van mijn zusje en haar aanstaande!!!
Leuk is ie geworden he!!! Het is een eigen ontwerp dus petje af voor Erwin himself!!!

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat het water weer stroomt, wij hebben ook 4 weken op water van de buren moeten leven, weet dus wat het is. Waar heeft Sarah zwemles? Nicholas Sheridan Pool? Iris en Merel doen hier de WSI (Water Safety Instructor) course, ze mogen zich dan zwemjuf noemen en moeten pratijklessen meelopen, wie weet komen ze Sarah tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jacqueline,
    Ja ons Sarah zwemt inderdaad bij Nicolas Sheran, ze heeft nog de komende 4 donderdagen les en daarna is ze klaar!
    Hoe is het verder bij jullie???
    Groetjes Joyce

    BeantwoordenVerwijderen