donderdag 2 december 2010

Koude dagen


Wies doet de afwas en kijkt de reclamefolders door, tja jong geleerd is oud gedaan.

De temperaturen zijn weer wat gestegen (rond het vriespunt) maar het is me hier toch koud geweest, 's nachts toch zeker wel -30 en overdag -24, brrrrrr! We hadden een kou-front wat van Alaska af kwam. Toen het er ook nog bij begon te waaien kwamen we alleen buiten als het echt nodig was. Toch blijft het anders koud dan in Nederland, de vochtigheidsgraad is hier standaard een stuk lager en daardoor is het wel beter te hebben. In huis houden we het goed warm en is het niet zo dat de verwarming de hele dag staat te loeien. Wel hebben we voor verschillende ramen folie moeten plakken. Op het kozijn plak je dubbelzijdige tape dan plak je het folie vast (vergelijk met gewone plastic folie wat je over je eten doet) en dan met de fohn laat je het folie krimpen. Als je het zou zien denk je echt, maakt dat verschil maar het tocht in ieder geval niet meer, alleen onder de kozijnen nog wel. Nee wat Canadese ambacht betreft, die is niet om over naar huis te schrijven! Net als onze voordeur, die komt meteen in de woonkamer uit en de tochtstrip werkt niet zo goed, je kijkt eigenlijk zo naar buiten. Zo stond er vorige week een dikke laag ijs op het slot aan de binnenkant, net als de deurknop die ook bevroren was! We hebben nu een dikke wollen deken ervoor gehangen en dat scheelt ook weer. Ik heb me daar al vaak over verbaasd dat in een land waar het zo koud kan worden huizen zo slecht geisoleerd worden.
Nu het buiten weer wat "warmer" is, kunnen de meiden fijn buiten spelen en met de zon erbij is het zelfs erg aangenaam.

2 opmerkingen:

  1. Mirte vroeg aan mij: Die collega van jou, die nu in Canada woont, vieren die Sinterklaas? Ik zeg: Ik zal het voor je vragen :-) , dus bij deze!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mirte

    Helaas Sinterklaas en zijn pieten komen niet in Canada want dan moet hij eerst weer 6 weken met de stoomboot varen, bij ons komt gelukkig wel de kerstman want we wonen vlakbij de Noordpool! Maar we hebben wel het Sinterklaasjournaal kunnen kijken op internet dus weten we wel wat er allemaal in Nederland gebeurd is! Doe je de groetjes aan mama, papa en Thijs!

    Daag Joyce

    BeantwoordenVerwijderen