zaterdag 10 december 2011

Dag Sinterklaasje .......

Om even nog te beginnen bij de voorgaande berichten, ze weten wat de oorzaak is geweest van de prairie brand net buiten Lethbridge. Zoals ik al schreef was het begonnen op het reservaat, nu bleek dat er een Indiaan stenen wilde gaan verhitten (d.m.v. vuur uiteraard) voor zijn zweethut (serieus!!). Nou en met die wind erbij was het vuur niet in toom te houden en de rest is geschiedenis. Nu wordt hem brandstichting en nalatigheid ten laste gelegd, iets wat een vervelend staartje voor deze persoon gaat worden.

Verder over op de orde van de dag, of ja afgelopen weken zal ik maar zeggen want niet alleen in Nederland stond Sinterklaas in het middelpunt, ook hier in huis. Sarah en Wies hebben trouw het Sinterklaasjournaal gekeken en zich ook ontzettend veel zorgen gemaakt om het boek dat kwijt was en daarna het paard wat verdwaald was. Het blijft toch een leuke traditie! Omdat we in de zomer lid zijn geworden van de Dutch Canadian Club mochten we op 5 december naar het Sinterklaasfeest komen wat werd georganiseerd. Druk dat het was, alle opa's en oma's die jaren geleden zijn geemigreerd kwamen met hun Canadeese kleinkinderen die ooit eens iets gehoord hadden van Sint en Piet. Vandaar dus ook dat deze Sinterklaas nagenoeg alleen maar Engels sprak, en vantevoren maar keihard in het Nederlands zingen "Sinterklaasje kom maar binnen....". Zoals je op de foto ziet moest de Sint de hele tijd zijn baard vasthouden omdat die continue naar beneden zakten en de Pieten waren niet helemaal tot achter de oren geschminkt (slecht!!) daarnaast mochten ze niet met pepernoten gooien van de "Health department" maar alleen met snoepjes met een papiertje erom. Dus iedere keer als de zuurtjes door de zaal gingen dook iedereen letterlijk onder de tafel, ze komen namelijk best hard aan!! Maar het mocht de pret niet drukken, ons Sarah vond het geweldig, Janske voelde zich "12" dus veel te oud en ons Wies vond het allemaal nogal eng. Ons Sarah wilde wel graag op schoot, tja er viel toch een chocoladeletter te verdienen, met Janske erlangs durfde ze het wel aan, heel trots was ze!!


Thuis doen we zelf verder niets aan Sinterklaas, opa en oma hadden een doos met cadeautjes opgestuurd dus die heeft "de Postbode-Piet" hier afgegeven met het vertrouwde gebons op de ramen. De meiden vlogen letterlijk omhoog op de bank, tja wie had dat nu verwacht hier in Canada?! Tijdens de cadeau's uitpakken stonden ze zoals elk kind heen en weer te stuiteren van energie, blijft leuk!
We hebben wel surprises gemaakt en zie hieronder het resultaat:

Dennis maakte voor Joyce een skateboard omdat ze een skate-kampioen is op de Wii.

Janske maakte voor Dennis een gitaar.

Joyce maakte voor Tontje een replica van onze camper.

Tontje maakte voor Janske een klarinet.

Hoewel we zo klaar waren met z'n vieren was het toch leuk geweest. Zo Sinterklaas is weer de deur uit en nu kunnen we ons klaar gaan maken voor de kerst. Sarah vraagt al een tijdje "Nog 1 nachtje slapen en is het dan kerst?". Voorheen kon ik het wegwuiven omdat Sint nog in beeld was maar nu wordt het toch lastiger, want de Sint is weg en het is nog steeds geen kerst. Gisteren heb ik een klein nepboompje gekocht voor de meiden zodat zij die kunnen versieren. Voor ons zelf komt er uiteraard alleen maar een echte boom in maar die moet nog gekocht worden.
Iets anders nog, ons Janske heeft begin december haar rapport gekregen en ze heeft ons enorm verbaasd, in positieve zin wel te verstaan. Zo zag haar rapport eruit:
Language Arts (taal); 82% (oftewel 8,2)
Mathematics (wiskunde); 93%
Sciene (biologie, natuurkunde); 66%
Social Studies (geschiedenis,maatschappijleer); 90%
Band (klarinet); 91%
Health (gezondheidsleer); 89%
Phys Ed (gym); 80%
Construction (handvaardigheid); 71%
Nagenoeg iedere leraar gaf ook het commentaar dat ze prima haar best had gedaan en dat ze een prima houding had in de klas. Aan het einde van de iedere rapport periode houden ze op school een "recognition assembly" Dat is een bijeenkomst van alle klassen (7 in totaal) van Grade 7 waarbij kinderen die goed hun best hebben gedaan of hele goede punten hebben worden erkend en een award krijgen. Janske had in haar klas de award gewonnen van "most improved". Dat houdt in dat zij dus de meeste vooruitgang had geboekt in haar klas. Super goed!!!!

Janske en haar 2 juffen en de coordinator van Grade 7

Nou dat was het weer voor deze keer, ik zal eens zorgen dat die meiden hun kerstboom kunnen gaan versieren! Fijn weekend iedereen!!

2 opmerkingen:

  1. Wat kei en kei goed van Janske!!! Ik was namelijk al aan het tellen voordat ik verder las en dacht "die krijgt vast een "award" en zie je!! Dat is ook zo!
    Super toch? Echt enorm als je bedenkt dat zij ook pas anderhalf jaar daar naar school gaat en het niet altijd makkelijk heeft gehad!
    Die Janske gaat er wel komen!!
    Sinterklaas hebben wij niks maar aan gedaan en ook niet gemist! Kerst is superleuk met al die uitbundige versieringen in de tuin!
    Groetjes,
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi dat er in Alberta gewoon wel pieten mochten komen, in Vancouver is het hele Sinterklaasfeest afgelast geloof ik. Wij hebben toch nog maar met Marks familie 5 dec gevierd. Ik genoot van de reacties van de kinderen!
    Jeetje wat heeft Janske een goede cijfers zeg! Gewelig hoor! Nog even en de meiden hebben kerstvakantie. Wij hebben as dinsdag eindelijk onze medical!!! Joehoe!

    BeantwoordenVerwijderen