zondag 19 juni 2011

Bijna vakantie!


Nee helaas nog steeds geen zomer in Canada, de zon moet nog steeds vechten voor een plekje tussen de regenbuien door maar misschien dat daar deze week toch verandering in komt, er is ons 27 graden beloofd op woensdag. Toch kan er tussen de buien door gerust buiten gespeeld worden en dat is sinds enkele dagen weer iets aantrekkelijker geworden door deze trampoline in de tuin. Het opzetten van dat ding ging echter niet zonder slag of stoot. Zoals je ziet hadden Tontje en ik ons niet helemaal gehouden aan de instructies bij het opzetten met als gevolg dat het ding helemaal krom trok en wij de winkel al vervloekten waar we 'm gehaald hadden. Weer uit elkaar gehaald en opnieuw in elkaar gezet nu wel volgens de goede instructie en nu stond ie prima, kinderen blij!!


Ons Sarah had op 10 juni haar "graduation" en ons Sarah vond er simpelweg geen bal aan. Sarah staat helemaal niet graag in het middelpunt thuis, laat staan voor een zaal vol met ouders, opa's en oma's. Ik had haar al voorbereid wat ze zouden gaan doen en dat er mensen kwamen kijken maar eenmaal voor op het podium stond het huilen haar nader dan het lachen. De juffen hadden hard gewerkt met de kinderen om allerlei versjes en liedjes in te studeren en (bijna) iedereen deed braaf en enthousiast mee maar het enige wat Sarah deed was hoogstens een handgebaar maar verder kwam er geen boe of ba uit. Ik vond het wel sneu voor haar en het liefst haal je haar dan van het podium maar dat doe je natuurlijk niet. Sarah (en wij) waren dan ook erg blij dat ze mochten gaan zitten tijdens de toespraak van de juf, daarna werden ze 1 voor 1 naar voren geroepen waarbij ze een certificaat en een boek kregen overhandigd. Sarah ging ook netjes naar voren maar zat ook weer net zo snel op haar stoel.
Het boek wat ze kregen was een verzameling van foto's en knutselwerkjes van het afgelopen jaar, heel erg mooi boek, kosten; $50!!!

Na de "plechtigheid" was er taart en ranja voor iedereen, nou dat vond ze dan wel weer leuk! Gelukkig duurt het nog even voordat ze haar echte graduation heeft dus heeft ze nog even tijd om daaraan het wennen, tot die tijd kijken we nog maar even naar deze foto:
(leuk is ie, he!!)

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de verjaardag van Wies, 2 jaar werd ze alweer. Ze had er wel zin in, cadeautjes krijgen vond ze leuk, zingen; mwah, taart eten; heerlijk, snoepen; altijd lekker, met andere kinderen spelen; jippie!! Het weer zat iets beter mee dan vorig jaar, toen regende het niet maar plensde het de hele dag. Joyce en Michael waren voor de gelegenheid weer afgereisd naar Lethbridge, meteen maar weer een gezellig weekend van gemaakt en de kinderen hebben zich weer prima vermaakt met elkaar. Ik zal een dezer dagen nog wel filmpjes op het blog zetten van de verjaardag.

Afgelopen week heeft ons Janske toetsweek gehad, wat wel goed ging zoals ze zelf zegt.
Aanstaande maandag hebben ze een pretdag op school en dinsdag gaan ze met de hele school zwemmen en dan heeft ze al vakantie tot 31 augustus maar liefst en dan te bedenken dat ik 6 weken in Nederland al een hele tijd vond. Maar goed over een aantal weken komen opa en oma van Veggel en half aug. komen de zusjes van Veggel op vakantie dus we hebben genoeg te doen en naar uit te kijken!

2 opmerkingen:

  1. He Coolentjes! Leuk om weer een levensteken te lezen van jullie.
    Hier in Ontario gelukkig wel beter weer dan bij jullie.
    Gefeliciteerd nog met Wies!
    Nog effekes en dan vakantie!
    Gr. Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo! Wat een leuke foto van Sarah (die laatste dan, hihi)Maar goed dat het jaarlijks terug komt, kan ze er aan wennen om het misschien nog leuk te gaan vinden. Wat gaat de tijd snel zeg. Ik hoop dat Janske een leuke pret dag heeft gehad. En natuurlijk gefeliciteerd met Wies! Die trampoline is vast een uitkomst voor de meiden!
    Heb jij al iets gehoord? Ik nog niet in ieder geval.
    Groetjesssss Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen