maandag 16 augustus 2010

Shoppen in Shelby??!!

Zo, nu eerst een .....Berichtje. Hehe dat is weer even geleden maar ja met iedereen weer aan het werk, inclusief ikzelf in het huishouden blijft er weinig tijd over voor dingen ondernemen en bloggen. Tontje is 1,5 week flink actief geweest met de aardappels en moest iedere dag werken. Dat betekent om 6.30 beginnen en tussen 15.00-17.00 weer thuis. Nu heeft hij een week vrij voordat het oogstseizoen begint dus we besloten om nog even met de camper weg te gaan. Ook Dennis had een paar dagen vrij voordat hij naar een cursus moest in Moose Jaw. Vrijdag gingen we op weg naar Milk River, vlak boven de U.S.A.-grens. Die dag bleef het maar regenen dus viel er weinig te ondernemen, waarom rijden we niet naar Amerika dachten wij, zo gezegd zo gedaan. Wij het eerste beste plaatsje uitgekozen over de grens om te gaan shoppen. Bij de grens moesten we onze NL paspoorten laten zien en zeggen wat we gingen doen, euh................shoppen in Shelby?! Are you serious? was het antwoord, hij dacht werkelijk dat we niet goed bij ons hoofd waren. Nadat we de hele papierwinkel hadden gehad, groene kaart voor 3 maanden gekocht, vingerafdrukken achtergelaten en pasfoto laten maken mochten we erdoor en eenmaal in Shelby aangekomen bleek wat Mr. Officer bedoelde!
Er was werkelijk niets te doen, overal stond op de muren geschreven "Meth Kills" (drugs!) met doodshoofden erbij en de vervallen huizen waren niet te tellen. We hebben een half uur rondgereden en toen maar besloten terug te gaan naar Canada, ach we zijn toch in de U.S.A. geweest!
De volgende dag gingen we naar waarvoor we gekomen waren: Writing-on-Stone. Helaas zat het weer nog niet zo mee maar dat maakte het niet minder indrukwekkend. Dit gebied is voor de Blackfoot-Indianen heel belangrijk en spiritueel. Hier komen ze als ze contact willen leggen met hun voorouders. We hebben helaas maar een korte wandeling kunnen maken tussen de Hoodoos door want het begon alweer te regenen. Daarom zijn we terug gegaan naar de camper en hadden we besloten dat we een goede reden hebben om hier nog eens naar terug te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten