vrijdag 20 augustus 2010

Uitroken!

We mogen eigenlijk geen huisdieren hebben maar deze "ground squirrel" (grondeekhoorn) heeft zichzelf toch uitgenodigd. Tja hij heeft waarschijnlijk een familie om voor te zorgen en aangezien wij een aantrekkelijke appelboom hebben kan hij het niet laten om af en toe eens aan te wippen. Vinden wij niet erg want het is wel een heel grappig gezicht om te zien hoe hij zich eerst volpropt en er daarna met een reserveappeltje vandoor gaat om later nog eens terug te komen voor hetzelfde ritueel.

Verder is het op dit moment bij ons erg rokerig. In Britisch Colombia hebben ze nu al ruim een maand last van flinke bosbranden, tot over de 400 haarden. De meeste haarden liggen in midden en noord BC, maar in de hele provincie is het erg droog en warm waardoor het gevaar voor bosbranden erg groot is. Tot nu toe hebben we er ook nog niet veel meer van meegekregen dan wat we op de tv zagen maar sinds gisteren is de rook ook naar Alberta getrokken. Dat komt omdat er nu een laagdruk gebied BC is binnengetrokken waarbij flinke wind de rook en as Canada verder in blaast. Het heeft zich nu uitgestrekt over een afstand van 1600 km. Kun je nagaan dat ze in Zuid-Frankrijk een bosbrand hebben en dat je in Nederland last hebt van de rook. In ieder geval, hier lijkt het nu net of iemand een groot kampvuur heeft, het zicht is een stuk minder en het ruikt ook overal zo, dus maar de was even niet buiten hangen!

1 opmerking:

  1. Heeej people, hebben jullie gemist bij onze jaarlijkse meeting: Nirwanas Tuinfeest!!! zeker gedacht dat jullie ddarvoor wel effkes terug zouden komen haha was wel gezellig maar zoals gezegd misten we toch iemand!!

    Groet John en Angela

    BeantwoordenVerwijderen